Digitala utmaningar för företaget

Det är faktiskt en av de vanligaste utmaningarna för företag idag, digitalisering. Samt att det svåra med digitalisering är att det ser annorlunda ut för alla företag. På grund av det kanske du känner att det är svårt att veta vart du ska börja. Men Sverige presterar väl om vi jämför med resten av världen, så det finns bra hjälp att tillgå.

Kartlägg din verksamhet

Om du driver en butik är det kanske självklart att en e-butik är det första steget. Om du å andra sidan har ett byggnadsföretag är det kanske inte lika självklart. Även om det finns vinster att finna för dem också. Men faktiskt så har alla företag vinster att finna i digitalisering. Många optimeringar är som sagt inte så självklara så då är det tur att det finns företag, som till exempel Columbus, att ställa sin fråga till.

Försök se det dolda

Till byggnadsföretag så skulle jag föreslå att skapa tillgänglighet i form av ökad kommunikation via en kollaborativ applikation. Att enkelt möjliggöra för de anställda att kunna rapportera fel eller meddela att ett projekt är slutfört och kunna tillgå vidare instruktioner. Det sker enkelt genom en applikation på arbetstelefonen och tidsåtgången för att fysiskt kunna besiktiga och vidare instruera försvinner.