Livesändning på nätet – hur går det till?

Har du haft funderingar kring livesändningar? Det är inte så krångligt som det låter. Intresset för livesändningar har också ökat kraftigt. Att sitta hemma samtidigt som du kan se på en spännande fotbollsmatch i realtid är populärt.

Det är flera digitala kanaler som erbjuder dessa tjänster. En del vill ha betalt per sändning medan andra tar ut månadsavgifter. Vill du veta mer hur det går till? Då kan du klicka dig vidare här för mer information. Livesändningar kan sändas mobilt och du kan även ha ett live möten på arbetet. Dessa möjligheter med livesändning kan du använda på många sätt.

Sända själv

Har du tänkt att göra egna livesändningar behöver du en kamera, stativ, mixer, bildskärm och kablage. Det blir en del tillbehör som du kommer att behöva. Vid arbetsrelaterade möten kan man exempelvis använda sig av Microsoft Teams där man kan starta gruppsamtal om man jobbar på distans. Det är en fördel också om det är ett större företag som har kontor i fler städer. ZOOM Cloud Meetings är också en stor plattform där du kan ha exempelvis arbetsrelaterade videomöten. Det är smidigt för dem som arbetar hemifrån. Samtidigt är programvaran anpassad för större grupper. Det stöder snabbmeddelanden och delning av skärm.